Vijf natuurgerichte principes

MAHO

Natuurgeneeskundige Praktijk

De vijf natuurgerichte principes


MAHO is aangesloten bij BATC (Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument) en werkt volgens vijf natuurgerichte principes. De natuurwetten vormen de basis voor de natuurgerichte principes. Door de natuurgerichte principes wordt de cliënt op een holistische wijze benaderd. Er bestaat een onderlinge samenhang en afhankelijkheid tussen de natuurgerichte principes; een principe kan niet functioneren als de werking van het voorgaande principe niet optimaal is.


Lees verder voor meer informatie over de vijf principes en hoe deze terugkomen in de behandelingen van MAHO.  


1. Energie


Om te kunnen functioneren zijn energiestromen noodzakelijk. Bij een tekort aan energie ontvangt het zenuwstelsel te weinig informatie en kunnen weefsels en organen ontregeld raken. Wanneer energiestromen worden geblokkeerd, kunnen ook fysieke en emotionele klachten ontstaan. Het is belangrijk om geblokkeerde energie in beweging te krijgen of energie toe te voeren. Zonder energie kan er geen genezing plaatsvinden! Bij zowel voetreflextherapie als holistische massagetherapie wordt gewerkt in en met de energie van de cliënt. Zo wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd.


2. Prikkeloverdracht


Door prikkels (impulsen) communiceren de hersenen met het lichaam. Bij een goed functionerende prikkeloverdracht worden de signalen aan alle delen van het lichaam doorgegeven en kunnen energieblokkades ontdekt worden. Functies van het lichaam kunnen stagneren wanneer er geen goede prikkeloverdracht is. Daarom wordt tijdens behandelingen van MAHO ook de prikkeloverdracht geactiveerd.


3. Drainage


Dagelijks wordt het lichaam vervuild met gifstoffen. Voor het afvoeren van deze gifstoffen is veel energie nodig. Gifstoffen kunnen invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam waardoor het genezingsproces kan vertragen. Daarom is het belangrijk dat het lichaam regelmatig gereinigd wordt. Na een behandeling is het dus van belang voldoende water te drinken om afvalstoffen uit het lichaam te laten afvoeren.


4. Voeding


Goede voeding is belangrijk om optimaal te kunnen functioneren. Onjuiste voeding kan leiden tot ziekte. De verdraagzaamheid van voeding kan invloed hebben op de werking van het lichaam. Tijdens een behandeling kan hier advies over worden gegeven.


5. Psyche


Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische onderdelen van de mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Daarom is het belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Denk- en gedragspatronen kunnen het helingsproces belemmeren. Door bewustwording kan het belemmerende denk- en gedragspatroon doorbroken en losgelaten worden, wat een positief effect heeft op het helingsproces. Tijdens de behandelingen komt deze bewustwording vaak ter sprake. 


Wil je meer informatie over de BATC en de vijf natuurgerichte principes? Kijk dan op www.batc.nl.


MAHO Natuurgeneeskundige Praktijk, aangesloten bij BATC & BER

KVK 58913610 - AGB-code praktijk 90-057826 - AGB-code zorgverlener 90-049411