Meer over Voetreflextherapie

MAHO

Natuurgeneeskundige Praktijk

Voetreflextherapie 


Deze natuurgeneeskundige behandeling is gebaseerd op de gedachte dat alles volmaakt met elkaar verbonden is en één geheel vormt. Deze therapie toegepast met de juiste instelling en een goede techniek, zal openheid, tolerantie, begrip en liefde aan onze medemens geven, zodat niet alleen de fysieke, maar ook de psychische en emotionele aspecten van de mens op een positieve wijze erbij betrokken worden. Het is meer dan symptoombestrijding. Ziekte schuilt vaak in een verkeerde manier van denken bij ervaringen en in onderdrukte en onverwerkte emoties, waardoor geleidelijk een blokkade of breuk kan ontstaan in de energievelden en/of banen en daardoor in de samenwerking van verschillende organen in ons grofstoffelijk lichaam.


De reflexologie werd reeds toegepast in het oude China, Egypte en bij bevolkingsgroepen van Noord- en Zuid-Amerika (Indianen). In die tijd had de mens nog bewust contact met zijn hogere Zelf en zijn intuïtie. Men was zich bewust van de natuurwetten en respecteerde de aarde en zijn bewoners. Deze mens voelde aan wat hij wel en niet moest doen. In onze tijd echter is het materialistische denken sterker ontwikkeld dan ons gevoelsleven. Ook onze intuïtie is vaak geblokkeerd. Omdat we ons nu weer bewust worden, dat we mede op ons gevoel moeten leren afgaan i.p.v. met het verstand alleen, is er weer een grote waardering en belangstelling voor de diverse vormen van oude natuurgeneeswijzen ontstaan, zo ook voor de voetreflexologie.


Als wij onze voeten bekijken dan kunnen wij die in verschillende zones onderverdelen en zo het lichaam geprojecteerd zien op/in onze voeten. Door het behandelen van deze zones gaat er een stimulerende werking uit naar het corresponderende deel van het lichaam. Elke voet heeft 76 reflexpunten. Door deze therapie is de mens in staat zichzelf te helpen, zichzelf te genezen of in een betere conditie te brengen. Ziekte is een signaal dat als wegwijzer kan leiden naar meer bewustwording. Dit bewustwordingsproces (begin van genezing) kan op vele manieren tot stand komen, waarbij voetreflextherapie een positieve bijdrage kan zijn om een eerste aanzet te geven het natuurlijke evenwicht te hervinden.


(Deze informatie is overgenomen uit "Handboek voor de Voetreflexologie" van Henk Homberg, 9e druk.) 


MAHO Natuurgeneeskundige Praktijk, aangesloten bij BATC & BER

KVK 58913610 - AGB-code praktijk 90-057826 - AGB-code zorgverlener 90-049411